Docent

dsc_3525De lessen bij PRACTICA worden verzorgd door Majella Henrica Raadgers Dekkers. Zij is geboren op 14 oktober 1959 in Arnhem.

Na de vooropleiding van het Conservatorium afdeling Dansacademie te Arnhem behaalde zij het diploma uitvoerend danser aan het Stedelijk Conservatorium te Rotterdam. Al in haar tienerjaren werd duidelijk dat haar grote passie uitging naar de Flamencodans dat een bijvak was waarin zij uitblonk.

In 1980 vertrok zij met een studiebeurs van O en W naar Madrid om daar Flamencodans te studeren bij verschillende beroemde dansmeesters. Het jaar daarop zette zij haar studie voort. Al gauw kreeg zij aanbiedingen om in verschillende dansgezelschappen te dansen en woonde en werkte nog eens 4 jaar in Spanje.

In 1986 keerde zij terug naar Nederland waar zij optrad met de band van Erik Vaarzon Morel. Verder gaf zij les aan dansacademies en dansscholen en gaf talloze workshops en cursussen.

In 1998 begon zij haar deeltijdstudie Spaans aan de Hogeschool van Utrecht en diplomeerde in 2001. Vanaf 2000 gaf zij les op o.a. het Regio College Purmerend en Amsterdam en op Tio university of applied sciences in Amsterdam en op verschillende taleninstituten.

In 2005 richtte zij PRACTICA op om zodoende op haar eigen wijze inhoud te geven aan wat volgens haar een practische manier van Spaans leren is. PRACTICA staat niet alleen voor practisch maar ook voor ‘practicar’ (oefenen) omdat een taal alleen geleerd kan worden door doen! Majella is getrouwd en heeft 3 kinderen. Behalve de Spaanse taal en cultuur zijn haar hobby´s dansen en koken.